Menu
Uw winkemand
VoipDepot launches its new website  Shop now

Patton SmartNode DTA - 2BIS2V/EUI

Patton SmartNode DTA - 2BIS2V/EUI Digitale Gateways
Hot
Patton SmartNode DTA - 2BIS2V/EUI
€375.04
Ex Tax: €309.95
  • Stock: In Stock
  • Model: SN-DTA/2BIS2V/EUI
  • Weight: 2.00kg
  • SKU: SN-DTA/2BIS2V/EUI

Aantal BRI poorten
De Smartnode DTA SN-DTA/2BIS2V/EUI laat u toe 2 ISDN lijnen aan te sluiten, u heeft dus 2 NT poorten beschikbaar. Dit worden ook wel BRI poorten genoemd.

De naamgeving 2BIS2V staat voor 2 NT ISDN poorten met 2 voice kanalen.

Ook beschikt u over 1 poort die als PSTN relay kan dienen, dit wil zeggen dat u een bestaand gesprek tussen twee Patton Smartnodes, tijdens het gesprek zelf, kunt laten overgaan van SIP naar ISDN en omgekeerd. Dit is nuttig als u een multi-site opstelling heeft.

Aantal kanalen
Standaard beschikt U over 2 gesprekskanalen, zo kan U tot 2 simultane gesprekken voeren.

Netwerkaansluiting
Uw Patton SmartNode DTA beschikt over 1 netwerkaansluiting met een snelheid van 10/100 Mbps en uiteraard ook met Quality of Service (QoS) functionaliteit.

Betrouwbaarheid & stabiliteit
Uit ervaring merken wij dat Patton SmartNode zeer betrouwbare en stabiele gateways en routers op de markt brengt.

Na reeds verschillende implementaties kunnen wij U met overtuiging meedelen dat Patton SmartNode nog steeds ongeslagen blijft op dat vlak.

Gesprekskwaliteit
Een vervelend probleem wat in een gesprek kan voorkomen is echo of ruis. Voor zowel beide problemen zijn er voorzorgen getroffen zodat U geniet van echo annulering en een configureerbare “jitter buffer”.


NT of TE?
In ISDN gebruikt men graag een specifieke terminologie die ISDN op het eerste zicht wat complex maakt. Maar het valt op zich nog wel mee, zolang je niet in het protocol duikt.

Vaak hoor je NT, TE en s0 bussen. Het is niet meer dan dat ISDN twee verschillende poorten heeft. Een Network Terminating (NT) poort en een Terminating Equipment (TE) poort. De NT poort krijg je typisch van je ISDN lijn provider, de TE poort vindt je terug op je ISDN telefoon. En je moet altijd een TE poort op een NT poort verbinden en omgekeerd. Dus, in het eenvoudige taal, als je op een ISDN lijn van je provider (bv Belgacom of KPN) wil verbinden dan wil je dit doen met een TE poort. Wens je een ISDN telefoon aan te sluiten, dan kan je hiervoor een NT poort ter beschikking stellen. Wens je een klassieke telefooncentrale te koppelen, dan kan je doen alsof je een ISDN telefoon bent en op een S0-bus koppelen met een TE poort (want een S0-bus is een andere nomenclatuur voor NT).

Multimode?
Je hoort vaak het woordje S0-bus terug komen, let vooral op het 'bus' gedeelte. Bij ISDN is het ook mogelijk om bij een inkomend gesprek dit te laten afhandelen door diverse toestellen (bv diverse telefooncentrales, of ISDN telefoons), de eerste die opneemt heeft dan de call. Om ISDN zich zo te laten gedragen, hebben we Multimode.

Wat kan ik daar nu mee?
De Patton Smartnodes, zijn quasi Zwitsere zakmessen om iets VoIP te doen op een bestaande ISDN setup. Zo kan je een Patton neerpoten om een ISDN toestel te imiteren (TE poort gebruiken), en gesprekken naar bepaalde extensies op de klassieke ISDN centrale of ISDN lijn af te wikkelen op een VoIP centrale. Dit kan nuttig zijn om bv een complexe IVR op te stellen (wat stukken aangenamer is, op een VoIP PBX).

Dit is ook nuttig als je op een VoIP PBX een fallback lijn wenst, om te kunnen uitbellen over ISDN als de SIP provider het laat afweten. Of, als legaal redmiddel, om een correcte ondersteuning te hebben voor noodoproepen.

Je kan ook een Smartnode plaatsen tussen een klassieke ISDN centrale (NT poort) en de ISDN lijn (TE poort). Dit is nuttig als je bv op een bestaande ISDN centrale Internationale oproepen, of GSM oproepen, of intra-site oproepen over SIP wil plaatsen, zonder hiervoor je bestaande centrale te vervangen. Economisten kicken op de ROI die je hierbij kan halen.

Als uw bedrijf nog steeds drijft op het communiceren met faxen, dan kan een smartnode gekoppeld op een ISDN lijn, je VoIP network Fax-Proof maken.- Download onze handleiding hier.

- Download onze datasheet hier.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good
Captcha
We use cookies to analyze the use of the website and to improve the user experience. read here about cookies